• icon Parlament és a Szent Korona
  • icon A pesti középkori városfal
  • icon Török emlékek Budán
  • icon Alcsúti arborétum
Parlament Parlament és a Szent Korona Kossuth tér, a Parlament és a Szent Korona megtekintése Bővebben
pesti középkori városfal Pest középkori városfal nyomában Séta a középkori városfalak és kapuk mentén Bővebben
Török emlékek Budán Török emlékek Budán A török fürdőkultúra és más emlékek Budán Bővebben
Alcsúti arborétum Alcsúti arborétum és Pannonhalma Kirándulás Pannonhalmára és az Alcsúti arborétumba Bővebben

Az Idegenvezetői Világnap minden év február utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre Budapesten. Az Idegenvezetői Világnap alkalmából mi is ingyenes várostörténeti sétát szervezünk Óbuda iránt érdeklődök számára Aquincum – Buda – Óbuda – 2000 éve címmel

Idegenvezetői Világnap

Idegenvezetői Világnapot (International Tourist Guide Day) számos országban megünneplik úgy, hogy az idegenvezetők saját honfitársaiknak mutatják be városukat ellenszolgáltatás nélkül, hogy azok a városuk érdekességeit, értékeit jobban megismerjék. Magyarországon 2003 óta szervezik meg az Idegenvezetői Világnapot autóbuszos és hajós városnézés, tematikus séták tartásával.

 

Óbuda a 2000 éves város

Óbuda, Budapest második legnagyobb kerülete, amely 2000 éves város. Óbuda különleges hely, ahol egyszerre vannak jelen a különböző történelmi korok emlékei és az égbe nyúló toronyházak, múlt és jelen. A rómaiak közel fél évezredes uralmáról mesélnek Aquincum, a két amfiteátrum, a polgárváros romjai. A XIV. században épült klarissza templom és kolostor maradványai, a barokk Szent Péter és Pál templom, a Zichy kastély, a klasszicista zsinagóga, vagy a műemlékvédelmet kapott Óbudai Gázgyár, mind közkedvelt látnivalók Óbudán.

 

Aquincum – Buda – Óbuda – 2000 éve - várostörténeti séta

Óbuda Kéhli Étterem

 

Az Idegenvezetői Világnap alkalmából ingyenes várostörténeti sétát szervezünk Óbuda iránt érdeklődök számára.

Várostörténeti séta a macskaköveken, Óbuda ókori római emlékei, a keresztény Óbuda születése, a magyar királynék székhelye, a Zichy család és Krúdy Gyula nyomában

Indulás: Óbuda – Szentlélek tér / Szentháromság szobor elől
Tervezett útvonal: Szentlélek tér - Fő tér - Laktanya utca - Harrer Pál utca - Kórház utca - Vöröskereszt utca - Flórián tér - Serfőző utca - Kálvin köz - Kiskorona utca - Mókus utca - Lajos utca/Zichy utca sarka - Árpád-házi Szent Erzsébet tér

Ideje: jelenleg nincs kijelölt időpont

Kedves Érdeklődő! Örömmel tudatom, hogy megszületett második kisfiúnk, Andris kistestvére, Péterke:) 2017. január 18-án! Így a közeljövőben sajnos még mindig nem tudok indítani sétákat, kirándulásokat:(. Azonban ha felkeltették érdeklődésedet a honlapon található városnéző sétáim és kirándulásaim, akkor iratkozz fel a főoldalon található hírlevélre és értesítelek, amint ismét aktív leszek:)!

Részvételi díj: nincs, de előzetes jelentkezés szükséges a megadott elérhetőségek egyikén.
Jelentkezési határidő: folyamatos (az első 30 fő jelentkezését tudjuk elfogadni)

További információk:
A várostörténeti séta szervezőjétől további információk kérhetők a megadott elérhetőségek egyikén.

A megtartott várostörténeti séta alatt készült képeket a facebook-on meg lehet tekinteni. A sétáról készített blogbejegyzést ajánlom szeretettel.

Kérem jelentkezzen a budapesti kultúrtörténeti városnéző sétákra is, hogy rövid, de érdekes séták keretében fedezhesse fel Budapest rejtett és ismert nevezetességeit, látnivalóit.
Vissza a budapesti kultúrtörténeti városnéző séták oldalra

 

Városnéző keresés

Városnézés hírlevél

Értesítés a következő eseményről és akcióról.

Facebook