• icon Parlament és a Szent Korona
  • icon A pesti középkori városfal
  • icon Török emlékek Budán
  • icon Alcsúti arborétum
Parlament Parlament és a Szent Korona Kossuth tér, a Parlament és a Szent Korona megtekintése Bővebben
pesti középkori városfal Pest középkori városfal nyomában Séta a középkori városfalak és kapuk mentén Bővebben
Török emlékek Budán Török emlékek Budán A török fürdőkultúra és más emlékek Budán Bővebben
Alcsúti arborétum Alcsúti arborétum és Pannonhalma Kirándulás Pannonhalmára és az Alcsúti arborétumba Bővebben

A budapesti Parlament

Budapest egyik legismertebb épületét, nevezetességét és környékét lehet felfedezni a városnéző séta alatt. A budapesti Parlament Magyarország egyik jelképe, az országgyűlés otthona. A városnéző séta lezárásaként a Parlament épületét, a Szent Koronát és a koronázási ékszereket lehet megtekinteni.


Kossuth tér, a Parlament és a Szent Korona

A budapesti Parlament Magyarország egyik jelképe, az országgyűlés otthona. A Magyarországra látogató turisták milliói keresik fel, hogy megcsodálják Budapest egyik nevezetességét és egy képet készíthessenek róla. A Parlament, vagy más néven Országház Steindl Imre tervei alapján készült el. A Kossuth téren és környékén számos nevezetesség és látnivaló (Olimpiai Park, József Attila-szobor) található, amelyek mind érdemesek arra, hogy a kíváncsi városi felfedező megismerje azokat. A magyar Szent Korona az egyik legrégebben használt és a mai napig épségben megmaradt korona, amely a magyar államiság jelképe a koronázási ékszerekkel együtt. A Szent Koronát jelenleg a Parlament kupolacsarnokában lehet megtekinteni.

Kossuth tér és környékének, a Parlament és a Szent Korona megtekintése - budapesti városnéző séta

A Kossuth térre és környékére szervezett városnéző séta alatt a Kossuth tér tágabb és szűkebb környezetének nevezetességei, látványosságai, érdekességei megtekintésre kerülnek. A budapesti lakosok és Budapestre utazó turisták, kirándulók szinte csak a Parlamentet csodálják meg, pedig a tér és környéke számos értékes és izgalmas látnivalóval és történettel szolgál. A városnéző séta részvevője az előzetes regisztrációnak köszönhetően a városnéző séta lezárásaként a Parlament épületében is részt vehet egy különleges sétán, ahol megtekintheti a Szent Koronát és a koronázási ékszereket.

Tervezett útvonal: Kossuth-szobor / Margit híd / Olimpiai Park / ’56-os emlékmű / Vértanúk tere / Rákóczi-szobor / József Attila-szobor / Néprajzi Múzeum / Vidékfejlesztési Minisztérium / Parlament (Országház)

Ideje: jelenleg nincs kijelölt időpont

Kedves Érdeklődő! Örömmel tudatom, hogy megszületett második kisfiúnk, Andris kistestvére, Péterke:) 2017. január 18-án! Így a közeljövőben sajnos még mindig nem tudok indítani sétákat, kirándulásokat:(. Azonban ha felkeltették érdeklődésedet a honlapon található városnéző sétáim és kirándulásaim, akkor iratkozz fel a főoldalon található hírlevélre és értesítelek, amint ismét aktív leszek:)!

Találkozás: -
Részvételi díj: - Ft/fő. A részvételi díjat a séta találkozási pontjánál kell fizetni.
Előzetes jelentkezés szükséges Eszter megadott e-mail címén.
Jelentkezési határidő: -

További információk:
A városnéző séta minimum 15 fő részvételével indul és maximum 25 fő jelentkezését tudom fogadni.
A városnézés szervezőjétől további információk kérhetők a megadott elérhetőségek egyikén.

Korábban tartott városnéző séta alatt készült képeket a facebook-on meg lehet tekinteni.

Megrendelésre egy egyeztetett időpontban is megtartható a városnéző séta.

A budapesti Parlament Magyarország egyik jelképe, az országgyűlés otthona. A városnéző séta lezárásaként a Parlament épületét, a Szent Koronát és a koronázási ékszereket lehet megtekinteni.
Kérem jelentkezzen a budapesti kultúrtörténeti városnéző sétákra is, hogy rövid, de érdekes séták keretében fedezhesse fel Budapest rejtett és ismert nevezetességeit, látnivalóit.
Vissza a budapesti kultúrtörténeti városnéző séták oldalra

Városnéző keresés

Városnézés hírlevél

Értesítés a következő eseményről és akcióról.

Facebook