• icon Parlament és a Szent Korona
  • icon A pesti középkori városfal
  • icon Török emlékek Budán
  • icon Alcsúti arborétum
Parlament Parlament és a Szent Korona Kossuth tér, a Parlament és a Szent Korona megtekintése Bővebben
pesti középkori városfal Pest középkori városfal nyomában Séta a középkori városfalak és kapuk mentén Bővebben
Török emlékek Budán Török emlékek Budán A török fürdőkultúra és más emlékek Budán Bővebben
Alcsúti arborétum Alcsúti arborétum és Pannonhalma Kirándulás Pannonhalmára és az Alcsúti arborétumba Bővebben

A Széchenyi Lánchíd Budapest egyik legjelentősebb építészeti alkotása, a világörökség része. A városnéző séta alatt a Széchenyi Lánchíd múltjával és jelenével ismerkedhet meg a Várhegy-alagút tetejéről, a hídpillérek tövéből és a Lánchíd parkból.

Széchenyi Lánchíd és Budapest

A Buda és Pest közötti állandó Duna-híd a 19. századig nem volt, amely építésének gondolata két fejlődő város városfejlesztéssel foglalkozó szakembereiben és a polgárokban is felmerült a 19. század elején. Az állandó Duna híd építésének előkészítésében és megvalósításában Széchenyi István is jelentős részt vállalt. Az elkészült Lánchíd átadására 1849. november 20-án került sor. Azóta a Széchenyi Lánchíd Budapest és Magyarország egyik jelképévé vált. A Széchenyi Lánchíd Budapest egyik világörökségi látványossága.

Széchenyi Lánchíd városnéző séta

Széchenyi Lánchíd

A Széchenyi Lánchíd mindenki által jól ismert építmény és látványosság, szinte mindenki állt már a Lánchíd tövében és sétált már rajta. De már kevesen láthatták a Várhegy-alagút tetejéről és a felújított Lánchíd parkból.

 

Ideje: jelenleg nincs kijelölt időpont

Kedves Érdeklődő! Örömmel tudatom, hogy megszületett második kisfiúnk, Andris kistestvére, Péterke:) 2017. január 18-án! Így a közeljövőben sajnos még mindig nem tudok indítani sétákat, kirándulásokat:(. Azonban ha felkeltették érdeklődésedet a honlapon található városnéző sétáim és kirándulásaim, akkor iratkozz fel a főoldalon található hírlevélre és értesítelek, amint ismét aktív leszek:)!

Részvételi díj: - Ft/fő. A részvételi díjat a séta találkozási pontjánál kell fizetni.
Előzetes jelentkezés szükséges Eszter megadott e-mail címén.
Jelentkezési határidő: -

 

További információk: -

Korábban tartott a Széchenyi Lánchíd érdekességeit bemutató városnéző séta alatt készült képeket a facebook-on meg lehet tekinteni. Tartsál legközelebb te is velünk a Széchenyi Lánchíd városnéző sétán!

Megrendelésre egy egyeztetett időpontban is megtartható a Széchenyi Lánchíd érdekességeit bemutató városnéző séta.

A Széchenyi Lánchíd Budapest büszkesége! Ismerd meg jobban a városnéző séta keretében. Kérem jelentkezzen a budapesti kultúrtörténeti városnéző sétákra is, hogy rövid, de érdekes séták keretében fedezhesse fel Budapest rejtett és ismert nevezetességeit, látnivalóit.
Vissza a budapesti kultúrtörténeti városnéző séták oldalra

Városnéző keresés

Városnézés hírlevél

Értesítés a következő eseményről és akcióról.

Facebook