• icon Parlament és a Szent Korona
  • icon A pesti középkori városfal
  • icon Török emlékek Budán
  • icon Alcsúti arborétum
Parlament Parlament és a Szent Korona Kossuth tér, a Parlament és a Szent Korona megtekintése Bővebben
pesti középkori városfal Pest középkori városfal nyomában Séta a középkori városfalak és kapuk mentén Bővebben
Török emlékek Budán Török emlékek Budán A török fürdőkultúra és más emlékek Budán Bővebben
Alcsúti arborétum Alcsúti arborétum és Pannonhalma Kirándulás Pannonhalmára és az Alcsúti arborétumba Bővebben

Egynapos buszos kirándulás a Pannonhalmi Főapátság és Alcsútdobozi Arborétum meglátogatására. Pannonhalmi „ezeréves apátság” nemcsak építészeti jelentőséggel bír, hanem sokoldalú kiállításaival és gyűjteményeivel kultúrtörténeti emlékeket tár a látogató elé. Az Alcsútdobozi Arborétumban az országban egyedülálló két és fél hektáros hóvirágmező várja a látogatókat.

Mindazok, akik pár éve lemaradtak erről a szép útról, immár a felújított Főapátságot látogathatják meg!

Pannonhalmi Bencés Főapátság

A Magyar Bencés Kongregáció központja. Az itt élő szerzetesek Szent Benedek Reguláját követik. Azért vállalkoztak erre az életre, hogy Istent keressék az imádságban és az egymással megosztott életben.
A monostor a találkozás helye: találkozás Istennel, találkozás a másik emberrel, találkozás a múlttal és nyitott figyelem, hogy az itt élők a jelen sokféleségéből kihallják mindazt, ami párbeszédre hívható saját szerzetesi hagyományukkal.

Pannonhalmai Főapátság

 

Pannonhalma: Főapátsági látogatás. A tárlatvezetések a modern Fogadóépületben kezdődnek egy, a bencés szerzetességet és az apátság belső életét bemutató film megtekintésével. A filmvetítést követően a tárlatvezető végigkíséri a vendégeket az apátság látogatható részein: bemutatja a templomot, az altemplomot, a kerengőt és a könyvtárat.

 

 

Séta az Alcsútdobozi Arborétumban hóvirágvirágzáskor

Az Alcsúti Arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja, 1820-as telepítése József nádor nevéhez fűződik. József nádor családi birodalomnak szánta ezt a parkot, minden családi eseménynek, kedves családtagjainak valamilyen emléket állított. Ezért minden ünnepi alkalommal fát ültetett és a park egyes részeit a neki kedves emberekről nevezte el. Az Alcsúti Arborétum növényzete a XIX. századi növénytelepítés eredményeként egy 540 fajból álló fás növénygyűjtemény. A legszebb és legidősebb példányai között platánok, török mogyorók, tulipánok, vasfák, vérbükkök, mocsárciprusok, jegenyefenyők, és japánakácok találhatók.

Alcsútdoboz hóvirágvirágzáskor

 

 

Alcsútdoboz: közel két órás szabad séta az Arborétumban.
Az arborétum minden évszakban más-más arculatát mutatja, azonban a kora tavasszal nyíló hatalmas (két és fél hektáros) hóvirágmező egyedülálló az országban. A mediterrán hóvirágoknak különféle fajtái nyújtanak látványosságot az ide látogatók számára.

 

Ideje: jelenleg nincs kijelölt időpont

Kedves Érdeklődő! Örömmel tudatom, hogy megszületett második kisfiúnk, Andris kistestvére, Péterke:) 2017. január 18-án! Így a közeljövőben sajnos még mindig nem tudok indítani sétákat, kirándulásokat:(. Azonban ha felkeltették érdeklődésedet a honlapon található városnéző sétáim és kirándulásaim, akkor iratkozz fel a főoldalon található hírlevélre és értesítelek, amint ismét aktív leszek:)!

 

Találkozás: -
Indulás: -
Részvételi díj: - Ft/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, az ebédet, a belépőjegyek árát és a szakvezetéseket is.
A részvételi díj befizetésének határideje: -

ÉRDEMES MELEGEN, RÉTEGESEN ÖLTÖZNI, MIVEL AZ ARBORÉTUMBAN KÖZEL KÉT ÓRÁT TÖLTÜNK A SZABAD LEVEGŐN!

Az autóbuszos kirándulásra előzetes jelentkezés szükséges a kirándulásnál megadott határidőig a részvételi díj befizetésével.
A részvételi díj befizetésével egyidejűleg az ebédmenüt és az autóbuszon elfoglalt ülőhelyet is ki lehet választani.
A jelentkezési határidő lejárta után részvételi díj visszafizetésére nincs lehetőség!
A kirándulás minimum 40 fő esetén indul.

A kirándulás szervezőjétől további információk kérhetők a megadott elérhetőségek egyikén.

A buszos kiándulás alatt készült képeket a facebook-on meg lehet tekinteni. Az egyik kirándulótársunk által a kirándulásról készített blogbejegyzés sorozatot ajánlom figyelmetekbe.

Kérem tekintse meg a magyarországi kirándulásokat is, hogy Magyarország nevezetességeit látnivalóit ismerhesse meg egy napos buszos kirándulások keretében.
Vissza az egy napos buszos országjáró kirándulások Magyarországon oldalra

Városnéző keresés

Városnézés hírlevél

Értesítés a következő eseményről és akcióról.

Facebook